Bu Blogda Ara

11 Ağustos 2017 Cuma

EVRİM TEORİSİNİN TARTIŞILMASI YASAKLANMALIDIR! - İBRAHİM UTKU NAR

Evrim teorisi tartışmaya açılacak bir konu değildir. Bilim insanlarının üzerinde mutabakat sağladığı bir gerçekliktir. Arkeolojik, antropolojik bulgular; biyoloji ve doğa tarihi üzerine yapılan çalışmalar evrim teorisinin geçerliliğini defalarca kez kanıtladı. Evrim teorisini destekleyen yüz binlerce makale, milyonlarca kanıt vardır. Çok uğraşılsa da evrimin aksini ispat edecek bir kanıt henüz bulunmuş değil.

Evrim teorisinin reddedilişi, bilimsel temellere değil; sezgilere, duygulara, kanaatlere dayanmaktadır. Evrim her türlü yaradılış öyküsünü çöpe atıp, türlerin kökenini ve gelişimini evrimsel biyoloji üzerinden ele alan bir teoridir. Coğrafi, iklimsel değişiklere karşı mücadele eden, yeryüzünün değişen koşullarına 'doğal seçilim' yoluyla uyum sağlayan türlerin dünü bugünü evrim teorisinin ışığıyla incelenmektedir. Dünyanın birçok yerinde, hatta İran da bile, evrim teorisi ortaöğretim müfredatında yer almaktadır.

Geçerliliği defalarca kez ispatlanmış bir teorinin müfredattan kaldırılması konusunun 'fazla büyütülmemesi' gereken bir şey olduğunu beyan eden Nuray Mert'e hatırlatmak gerekir ki:
Evrim teorisine yönelik saldırılar; bilime, aydınlanmaya yönelik saldırılardır. Evrim karşıtlığı siyasi iktidarın beslendiği bir damardır, bir paradigmadır. Bu paradigmaya, milli ve manevi değerlerimiz, oy kaygısı, pragmatizm, popülizm uğruna taviz vere vere bugünkü milliyetçi-mukaddesatçı iklimi yarattık. Bu iklimden kurtulmanın yolu, göğsümüzü gere gere evrim teorisini her platformda savunmaktadır. Aydınlanmacılığın, toplumculuğun, bilimin turnusolu evrime yönelik bakış açısıdır.

NOKTA!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder